Recensie : Alex Michaelides – ‘De nimfen’

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd ben ik weer erg veel thrillers aan het lezen. Ik denk dat dit het genre waar ik naar grijp, wanneer ik niet in mijn normale leesflow zit. Dan ben ik toch niet zo avontuurlijk en merk ik dat ik gauw terugval op het genre dat ik het beste ken. En onlangs las ik de nieuwste thriller van Alex Michaelides, die nu toch wel een plek begint te veroveren in dit genre.

BENIEUWD WAT IK ERVAN VOND?

Algemene informatie:

Titel: De nimfen
Auteur: Alex Michaelides
Genre: psychologische thriller
Bindwijze: paperback
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 20,99
Uitgeverij: Cargo

Samenvatting van het verhaal:
Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen. 

Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?
Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca’s schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Mijn mening:
‘De nimfen’ is de tweede thriller van Michaelides en is wederom een originele en spannende psychologische thriller, met ditmaal een Grieks tintje. Wellicht ken je Michaelides van zijn debuut thriller ‘De stille patiënt.’

Het verhaal heeft een vlot tempo dankzij de korte hoofdstukken, kent een sympathiek hoofdpersonage genaamd Marianne en het verhaal heeft een sprekende setting. Het thema Griekse mythologie, of nauwkeurige gezegd de Griekse tragedies, loopt als een rode draad door het verhaal. Maak je geen zorgen als je hier geen of weinig verstand van hebt, want Michaelides leg alles duidelijk uit.  

Michaelides is een auteur die zijn lezers graag op het verkeerde been zet, en hij probeert je dan ook meerdere malen een bepaalde kant op te duwen. Dit is een gegeven wat veel thriller auteurs doen, maar Michaelides heeft de gave om je uiteindelijk bij de ontknoping toch nog te verrassen. Met andere woorden: ik zag de ontknoping voor ongeveer 1/4 aankomen, maar de overige 3/4 van het verhaal zag ik totaal niet aankomen. En daar houd ik van! Ik vroeg mij wel af of de ontknoping wellicht wat te vergezocht was of juiste te makkelijk. Maar toegegeven, het is en blijft een goede en verrassende ontknoping. 

Kortom:
‘De nimfen’ is een aanrader voor iedereen die van psychologische thrillers houdt en die van echte ‘whodunit’ verhalen houdt. Ook als je dol bent op Griekse mythologie, zul je dit boek kunnen waarderen. 

Aantal sterren (1/5):

⭐️⭐️⭐️⭐️ / 5 sterren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.