Louise O’Neill – ‘Mermaid’

18.99

Een hervertelling van het alom bekende sprookje van ‘De kleine zeemeermin’

Ik kijk omhoog. Ik kijk naar de donkere zee, de woeste golven, en doe mijn best om een glimp op te vangen van het zwakke licht in de verte. Dat is waar mijn moeder naartoe is gegaan, naar boven. En daar moet ook ik naartoe als ik de antwoorden wil vinden waarnaar ik op zoek ben.

Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze eindelijk voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, de volgende werkdag verstuurd. 

Categorie:

Beschrijving

Let op, het gaat hier om de losse verkoop van het boek. Dit houdt in dat het dus GEEN boekenbox is en daardoor worden er geen goodies meegeleverd.

GRATIS VERZENDING in Nederland vanaf € 20 ,- .

Een korte recensie van dit boek door ons eigen team:

Door het kleurgebruik, het schubbenpatroon en de mooie zilverkleurige teksten, is dit boek een plaatje om te zien. Het boek kent 21 hoofdstukken, 277 pagina’s en kost €18,99. Opzich vind ik de prijs van het boek, als ik dit afzet tegen het aantal pagina’s, ietwat aan de prijzige kant. Maar de cover en het feit dat het een hervertelling is, rechtvaardigt de prijs dan wel weer. 

Als groot fan van ‘De kleine zeemeermin’ begon ik met enige terughoudendheid aan het boek. Maar gelukkig viel het verhaal niet mij niet tegen. Juist het tegendeel bleek waar. Dit verhaal vond ik vernieuwend, omdat het in veel opzichten niet op het sprookje lijkt. Wat wel opviel – en sommige mensen als nadeel hebben ervaren – was dat er weinig goedaardige mannen in het boek voorkomen. Maar persoonlijk heb ik dit niet als storend ervaren. Ik vond het wel passen binnen het verhaal.

Het feministische tintje van dit boek zit hem in de boodschap dat je mooi bent zoals je bent en dat je als meisje/vrouw recht hebt op jouw eigen mening en gehoord moet worden. Ook zinnen als: ‘Dik of dun zijn, zijn slechts beschrijvingen van hoe iemand eruit ziet. En beide zijn even nietszeggend’, vond ik zo sterk beschreven en mooi om te lezen. ⠀
Het einde van het verhaal was ook totaal anders dan ik had verwacht en had ik niet zien aankomen. Ook altijd een groot pluspunt, wat mij betreft.⠀

Ik geef ‘Mermaid’ – Louise O’Neill 4 v/d 5 sterren. En ik zou dit boek aanraden, zeker als je van hervertellingen houdt. En de boodschap dat je mooi bent, precies zoals je bent, kan niemand ooit te vaak horen.

Peggy – team The Bookshelf

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Louise O’Neill – ‘Mermaid’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *