Veelgestelde vragen

Algemeen:

Wat houdt The Bookshelf in?
The Bookshelf is een maandelijks cadeau aan jezelf, in de vorm van een gepersonaliseerd boek abonnement. Elke maand sturen wij jou een gloednieuw en nog niet verschenen boek toe, gebaseerd op jou persoonlijke wensen en voorkeuren. 

Voor wie is The Bookshelf bedoelt?
The Bookshelf is bedoeld voor iedereen die weleens een boekhandel binnenstapt op zoek naar een nieuw boek, maar niet weet waar zij/hij moet beginnen. Met ons gepersonaliseerde boek abonnementen bieden wij daarvoor dè perfecte oplossing. 

Ook is het goed om te weten dat onze abonnementen geschikt zijn voor een breed publiek. Voor zowel nieuwe lezers, fervent lezers en de zeer brede lezers, er is van alles verkrijgbaar bij The Bookshelf. 

Daarnaast kun je door middel van The Bookshelf ook in aanraking met nieuwe en (nog) onbekende auteurs. 

Wat voor soort boek abonnementen zijn er verkrijgbaar? 
Wij bieden drie soorten boek abonnementen aan:

 • Het basic abonnement (niet gepersonaliseerd)
 • Het gepersonaliseerde abonnement
 • Het deluxe gepersonaliseerde abonnement. 

Voor meer inhoudelijke informatie en voor een overzicht van de prijzen van de verschillende abonnementen, verwijzen wij je naar de ‘Hoe het werkt’ pagina. 

Hoe worden de boeken  geselecteerd?
The Bookshelf heeft als uitgangspunt om haar klanten met de leukste, beste en nieuwste boeken in aanraking te brengen. Om dit te kunnen bewerkstelligen proberen wij zoveel mogelijk boeken eerst zelf (globaal) te lezen. Daarnaast werken wij ook nauw samen met verschillende uitgeverijen, die ons op de hoogte houden van de nieuwste en beste boeken. Tevens bezoeken wij een aantal keren per jaar verschillende beurzen en hebben wij regelmatig telefonisch en/of per e-mail contact met verschillende uitgeverijen. Daarnaast hebben wij toegang tot vooruitexemplaren. Dit alles geeft ons een goed overzicht van de nog te verschijnen boeken, van waaruit wij onze boeken voor de klant kunnen selecteren. 

Hoe worden de boek abonnement gepersonaliseerd?
Twee van onze boek abonnementen bieden een gepersonaliseerd abonnement aan. Dit houdt in dat wij maandelijks een boek speciaal voor jou selecteren, op basis van jouw wensen en voorkeuren. 

Wanneer je een gepersonaliseerd boek abonnement afsluit, krijg je automatisch (per e-mail) binnen 3 werkdagen onze digitale vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst kun je op je computer invullen. De ingevulde vragenlijst mail je vervolgens naar ons terug en aan de hand van jouw antwoorden op de vragenlijst, selecteren wij maandelijks een nieuw boek voor jou. 

Wij raden je ten zeerste aan om onze vragenlijst zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Hoe uitgebreider, hoe beter. Op die manier kunnen wij de boeken zo nauwkeurig mogelijk afstemmen op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wat als ik het boek al heb?
Wij werken in principe alleen met boeken die nog moeten verschijnen of die zeer recentelijk zijn verschenen. Met zeer recentelijk bedoelen wij boeken die diezelfde maand zijn verschenen. Om eventuele dubbele aankopen te voorkomen, raden wij aan om eerst te wachten op de bezorging van ons boek abonnement. 

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat je het boek al in huis hebt, neem dan vooral contact met ons op en wij gaan het voor je oplossen. 

Bestellen:

Tot wanneer kan ik bestellen?
Je kunt het hele jaar door een boek abonnement bij ons bestellen. Wanneer je jouw abonnement voor de 25ste van de desbetreffende maand afsluit, word je nog meegenomen voor diezelfde maand. Sluit je jouw abonnement na de 25ste van de maand af, dan krijg je vanaf de volgende maand jouw eerste boek toegestuurd. 

Zijn de titels van tevoren bekend?
Wij hebben ervoor gekozen om jou als klant te laten kiezen of je verrast wilt worden of van tevoren geïnformeerd wilt worden. Indien je ervoor kiest om geïnformeerd te worden welke titel wij voor jou hebben geselecteerd, dan ontvang je maandelijks een e-mail met de onthulling van de titel.

Wij hebben voor deze werkwijze gekozen om iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Heb ik een account nodig voor het plaatsen van een bestelling?
Om onze boek abonnementen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw wensen en interesses, is het nodig om een account aan te maken.

Hoe kan er betaald worden?
In Nederland kan er met iDeal worden betaald. In België kan er met Bankcontact worden betaald.

Opzeggen:

Je kunt te allen tijde jouw abonnement opzeggen via jouw account pagina, onder het kopje ‘mijn abonnement.’ Klik vervolgens op de groene knop ‘annuleren’ en je abonnement is per direct stop gezet. 

Let op! Alle abonnementen worden op de 25ste dag van de maand afgeschreven. Het is dus handig om voor de 25ste van de maand op te zeggen, voordat de volgende betaling heeft plaatsgevonden. De abonnementen lopen namelijk een maand vooruit. Hiermee wordt bedoelt dat bv. op 25 maart het abonnement voor april wordt afgeschreven. En op 25 april wordt het abonnement voor mei afgeschreven enz. 

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@thebookshelf.nl . 

Verzending:

Worden er ook verzendkosten berekend?
Wij rekenen voor elke bestelling €3,50 aan verzendkosten, binnen Nederland. Voor verzendingen naar België rekenen wij €6,50 aan verzendkosten per bestelling. De daadwerkelijke kosten zijn nog hoger, maar deze nemen wij voor onze rekening. 

Wanneer worden de boeken verzonden?
Rond de 20ste van elke maand worden de boek abonnementen verstuurd. Indien van deze datum wordt afgeweken, zullen wij hierover via de mail contact met jou over opnemen. Tevens communiceren wij dit soort wijzigingen ook altijd via onze sociale media kanalen(Instagram en Facebook). Het is dus handig om deze ook goed in de gaten te houden. 

Naar welke landen worden de boek abonnementen verstuurd?
Op dit moment verzenden wij naar Nederland &  België. Mocht je ergens anders wonen en ook graag een boeken abonnement willen afsluiten, neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@thebookshelf.nl .

Levering:

Wat als jij jouw boek niet hebt ontvangen?
Neem dan – uiterlijk binnen 1 maand – contact met ons op via het contactformulier en wij zullen het zo snel mogelijk voor je gaan uitzoeken.

Retourneren/ruilen:

Kan ik mijn bestelling ook retourneren of ruilen?
Mocht je onverhoopt jouw bestelling willen retourneren dan kan dat binnen 14 werkdagen, na  ontvangst van jouw bestelling. Dit op grond van de Wet koop op afstand.

Let wel:

  • Een retournering of ruiling dient van tevoren, onder vermelding van het ordernummer, per e-mail te worden aangemeld bij The Bookshelf. Hiervoor kan het volgende e-mailadres worden gebruikt: info@thebookshelf.nl
  • Het geretourneerde of geruilde artikel dient onbeschadigd en in de originele verpakking door ons te worden ontvangen.
  • De verzending van de geretourneerde of geruilde bestelling is op eigen risico en kosten van de klant.
  • Onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden niet aangenomen bij The Bookshelf.
  • De teruggave van het betaalde bedrag zal – nadat deze door ons is gecontroleerd – zo spoedig mogelijk plaatsvinden, maar uiterlijk binnen 30 dagen.
  • De retourneringen of ruilingen kunnen verstuurd worden naar het vestigingsadres.
  • Wanneer er door The Bookshelf een ander artikel is toegezonden dan het bestelde artikel, wordt het artikel kosteloos omgeruild voor het bestelde artikel. Het niet bestelde artikel dient onbeschadigd en in de originele verpakking teruggezonden te worden aan The Bookshelf.

Bekijk onze ‘Algemene voorwaarden’ voor alle informatie omtrent geldige retouren of ruilingen.